Bodri Pincészet – Szekszárd

322
Hirdetés

Szekszárdi borvidék egyik híres birtoka és borászata a Bodri Pincészet. Boraik hazai és nemzetközi versenyeken is már megmérettették magukat, számos díjat nyertek el. Fajtáik a Szekszárdi Cuvee, fantázia nevén a Bodrikutya, ő létezik fehérbor formájában is, Bodri Gúnár, majd jönnek a lányneveket viselő boraik: Zsófi,Franci, Sári, Kati, Rozi, Orsi, rozékülönlegességük a rókacímkés Fuxli, vörösek közül Malbec, Syrah, Civilis QV, Merlot, Cabernet Sauvignon, prémium márkások az ETALON Cuvée és az Optimus Cuvée. Miután egy borbirtokról beszélünk, természetesen a borvacsora sem hiányozhatott a programsorozatból, melyet a birtok Optimus Éttermének teraszán fogyaszthattunk el.

Miután kiválasztottuk pikáns ételeinket, borok sorozata következett, szinte minden fogás után egy-egy pohárka kóstoló. Így mire befejeztük az étkezést, 6 tételt ízlelhettünk meg. Minden üveg bort szakmailag profi módon mutattak be és kóstoltattak végig. Természetesen a kínálat végigkóstolása után a birtoklátogatás sem maradhatott el, a mai modern módszerektől egészen a régi hagyományos fahordós feldolgozásig mindent megismerhettünk, sőt még egy kuriózum is volt számunkra, a borszéf, vagyis a környék borgyűjtői bérelhetnek itt kis bortárolásra alkalmas széfet, ahol szakszerű módon, megfelelő hőmérsékleten tárolhatják boraikat. Jelenleg négy vendégház közül válogathatunk.


Választásunk a modernebb konténerház jellegű luxusapartmanokra esett, már a nevéből is kiderül, hogy minden féle modern dologgal felszerelt, csodaszép házakról beszélünk. Természetesen nem hiányozhatott a szobákból a telepakolt borhűtő sem, így a vacsora után még a saját teraszon elfogyaszthattunk pár pohárkával a legjobban ízlett fajtából. 

 

A hely tökéletesen alkalmas családi összejövelek, születésnapok, esküvők, keresztelők ünneplésére, céges csapatépítők lebonyolítására. Itt garantáltam mindenki a maximális kiszolgálásban fog részesülni szállás és gasztronómia tekintetében, nem utolsó sorban fergeteges pihentető, nyugalmat árasztó környezetben. Akik pihenni vágynak és emellett a gasztronómia és a minőségi borok is fontosak számukra, azoknak nyugodt szívvel ajánljuk.

 

 

Megosztás