Jankovich Kúria- rácalmási hétvége

77
Hirdetés

Immár második alkalommal választjuk hétvégi szombat vasárnapi egy éjszakás programnak a Jankovich Kúriát Rácalmáson. Először 2022 őszén, egészen pontosan az október 23-i hétvégén, ha már nem hétköznapra esett az ünnep,  két napos/ egy éjszakás programra barátokkal együtt kerekedtünk fel, és foglaltunk közösen direkben a hotel oldalán keresztül a szállásunkat. Mivel már érkezés napján 12.00-től igénybe lehet venni a wellness részleg szolgáltatásait, így reggel már útnak is indultunk. Budapestről kb. 45 perc/ 1 órányi távolságra lévő Rácalmás az M6-os autópályán könnyen elérhető, így rövid időn belül oda is értünk. Megvártuk míg minden család célba ér, egyből a hotel étterme felé vettük az irány, egy gyors ebéd erejéig. Aztán irány a wellness, a gyerekek már izgatottam várták, mikor csobbanhatnak a medencében és jakuzziban.


A hotelnek van egy kb. 27 fokos úszómedencéje, és egy kb. 37 fokos jakuzzija. Délutáni órákban szauna szeánszokat is tartanak, mi is egyből kedvet kaptunk egy citrommal kombinált szeánszra. A végén a jól megérdemelt hűsítő limonádé várt bennünket  a wellness teraszán. Mivel a szállodának van koreai kötödőse a Hankook gumigyár kapcsán, így autentikus koreai vacsora programmal is készülnek hétvégeken.

 

Este 19.00-i kezdettel mi is beneveztünk erre a különleges lakomára. A gyerekeknek és a nem túl bevállalós felnőtteknek lehetőségük van az étterem svédasztal kínálatából fogyasztani, de aki a félpanzó mellett a koreai menüt választja, annak pár ezer forint ráfizetéssel van lehetősége kipróbálni, megkóstolni két fős párokban.

Mi is ketten a férjemmel kipróbáltuk, sőt még a lányunk, aki ódzkodott tőle, is kíváncsi lett és megkóstolta a fogások pár alkotóelemét. Annyira kedvet kapott, hogy mikor pár hónappal később tavasszal visszatértünk, már ő is ezt választotta. Mivel annyira szimpatikus volt a hely, úgy gondoltuk, családi karácsonyi ajándéknak is szívesen adnánk a rokonságnak. Így férjem szüleit ajándékoztuk meg, mivel ők nagyon szeretik a wellness hotelek nyújtotta szolgáltatásokat. Nagymamát sikerült némi unokai ráhatással meggyőzni, hogy kóstolja meg a koreai menüt, így is tett, bevállalta és nem csalódott. Nagyon ízlett mindenkinek az ételsor. Jó így párban fogyasztani, ki tudjuk egészíteni egymást, ha esetleg valaki nem annyira szereti a halat, rákot, az eszi a sült zöldségeket, vagy aki nem szereti a húst, szintén eszi a zöldségeket. A reggeli svédasztal kínálat pazar, ami nagyon szimpatikus, hogy kis üvegcsékben porciózzák ki a krémeket, pástétomokat, mártogatósokat, gyümölcsöket, lekvárokat, szószokat. Friss péksütemény, környékbeli termelőktől beszerzett kolbászkák, szalámik, sonka és további finomságok várják a vendégeket. 

Ami még a szolgálatások fő pozitívuma, ha a szállodán keresztül foglalunk direktben, lehetőséget biztosítanak, természetesen a szabad kapacitás függvényében a 14.00-ig tartó late chake out-ra ingyen, 16.00-ig pedig némi felár ellenében. Így azt gondolom, ha már érkezés napján 12.00-től rendelkezésre áll a wellness a vendégek előtt, és másnap 14.00-ig használhatjuk a hotel szolgáltatásait, bőven elég egy hétvégi kikapcsolódásra, szinte két teljes nap, amivel kalkulálhatunk. Így hogy már második alkalommal jártunk itt, biztos vagyok benne, hogy még tiszteletünket fogjuk tenni máskor is, ha egy kis wellness élményre és koreai ízekre vágynánk itt a lakóhelyünk közelében, kicsit kizökkenve a nagyváros pörgő hétköznapjaiból, jól esik pár napot, órácskát eltölteni a Duna mellett és sétálgatva felfedezni a vidéki hangulatában lenyűgöző Rácalmást.