Látogatás a Kreinbacher birtokon

146
Hirdetés

Régi tervünk vált valóra, tavaly karácsonyi ajándéknak egy somlóvásárhelyi bortúrát ajándékoztunk a családnak. Mivel már többször volt alkalmunk megkóstolni a híres Kreinbacher borokat és pezsgőket, így egyértelművé vált számunkra, hogy élőben is szeretnénk a birtokot bebarangolni és megismerni. Jópár hónapot kellett várnunk mire a túrára sor kerülhetett, így kellő kíváncsisággal telve vágtunk neki a kirándulásnak. Egy éjszakát töltöttünk csak a birtokon, de amennyire csak lehetett, igyekeztünk minden percét kihasználni és hasznosan tölteni.

Máris egy ebéddel kezdtük a programot a szálloda Borbár, Bistrojában, a kínálat igazi fine dining ételekből állt. Természetesen minden ételhez külön borkínálat párosult. Miután jól belakmároztunk, indulhatott is a bortúra és birtoklátogatás, maga a program nagyon jól szervezett keretek között zajlott, profizmussal megáldott szakember vezetett bennünket körbe. A túra közel 2 órán keresztül tartott, először egy rövid ismertetőt hallgathattunk meg, természetesen már itt sem hiányzott a poharakba töltött nedü. Miután mindenki elfogyasztotta, indulhattunk is a bejárásra. A legmodernebb francia mintára tervezett pincékben óriási élmény volt betekintést nyerni a bor és pezsgőkészítés rejtelmeibe.

Miután minden zeg-zugot alaposan körbejártunk folytatódhatott az újabb kóstolás. Némi pihenő és a szoba elfoglalása után kezdetét vette a vacsora, mely a már említett kínálatból és degusztációs menükből tevődött össze. Mi igyekeztünk a “kicsit hagyományosabb” kínálatot választani, több személyes tálakkal, a tálalás és ízvilág parádés volt. A birtok 15 szobával büszkélkedhet, minden szoba a modern és a vintage elemek ötvözetében került kialakításra. Maga a birtok épületeinek formája is rendhagyó és rendkívül modern, természetes és a hegy alakjához igazodó, szinte belesimul a tájba. Az idő rövidsége miatt még lett volna mit felfedezni a környéken, de tervezzük, hogy a közeljövőben visszatérünk és folytatjuk a környék bebarangolását.