Nyári látogatás a Laposa birtokon

340
Hirdetés

Balatoni, azon belül is keszthelyi és badacsonyi kötődésünk miatt gyakran látogatunk ide a térségbe. A túrázásra, hegymászásra nem mindig van időnk, lehetőségünk, de minden évben eltervezzük, hogy idén megmásszuk a Badacsonyi hegyet.
A hegyen felfelé, ahogy kapaszkodunk, nevesebbnél nevesebb borászatokba térhetünk be egy kóstoló erejéig.

Idei nagyobb túránk sajnos elmaradt, de igyekszünk hiányosságunkat még ősz folyamán pótolni, azonban egy kis látogatás erejéig útba ejtettük a Laposa Birtokot. Pesti barátaink még nem ismerték a környéket és helyet, egy ebéddel egybekötött kostolóra betértünk. Míg nem győztünk betelni a balatoni panorámával, készítettünk pár fotót,-videót, melyet lentebb meg is osztunk némi kedvcsináló erejéig.

Miután borászatról lévén szó, engedjék meg, hogy borkínálatukkal kezdjük a sort:
Friss 2018 Olaszrizling, Illatos 2018 Ottonel muskotály, Rosé 2018 Kékfrankos Pinot noir, Hableány 2018, Balatonbor szintén 2018-as évjárat, Hegybor, Kőkövön 2017-ből, 4 Hegy, Kéknyelű, Csiszár Jenő nevéhez kötődő Apukám Világa névre hallgató fajta, Amfóra, Zeus, Aranydomb, Kőtenger, Istenmeredkje fantázia névvel fémjelzett palackjaik és még sorolhatnánk. Akinek sikerült felkeltenünk érdeklődését eme színes palettájú borkínálattal, azok ne habozzanak, annál is inkább fogyasszanak!

Tapas tálaik fenségesek! Helyi specialitásokból válogatott finomságokkal várják betérőiket, pl. tepertőkrémjük, májpástétomuk, kolbászkáik, sajtválogatásuk friss bagettel ínycsiklandó.

Desszertjeik igazi fine dining specialitások.

Borkóstolók, céges rendezvények, lánykérés, esküvő, családi összejövetelek méltó helyszíne lehet. Igazán meghitt fotók készülhetnek a balatoni panorámával a háttérben, egészen a szőlőtőkék tőszomszédságában.

Akinek annyira ízlett a kínálat, haza is vihet pár palackkal egy – egy borospohár kíséretében. No, de nem kell megijedni, aki még szertne tovább felkapaszkodni egészen a Rózsakő, Kőkereszt felé, annak lehetősége van lent a hegy lábánál, akár a Hableány étteremben is beszerezni eme ízletes, illatos nedüket, merthogy ott is be tudjuk vásárolni a nagy hegyi túra után.

Íme a már korábban ígért fotók, videók. Ajánljuk kedves olvasóink figyelmébe.