Szereti a vízitúrát? A felfújható csónak ideális megoldás

33
Hirdetés

Aki a vizek szerelmese, az valószínű idővel szívesen meglepné magát egy csónakkal. Ám sokaknak bajos lehet a merev vázas modellek szállítása és tárolása. Viszont a felfújható verziókkal nem lehet probléma egyik sem. Az alábbiakban adunk pár okot arra, miért éri meg felfújható csónakot vásárolni.

Helytakarékosság minden szinten

A merev falú csónakoknak van egy hatalmas hátrányuk: nem férnek el akárhogy. Ráadásul nem is szállíthatóak bárhogyan. Minimum egy csónakszállító utánfutó, de legalább egy megfelelő tetőcsomagtartó kell hozzájuk. A felfújható csónak azonban összehajtva könnyedén bedobható a kocsi csomagtartójába, ráadásul otthon sem kell azon gondolkodnunk, hogy hol fogjuk majd tárolni. Már pedig egy legalább négyszemélyes csónak esetén ez már komoly kihívást jelent. A felfújható modelleknél azonban még egy hatszemélyes kivitel tárolása sem okozhat problémát.

Költséghatékony

Akár felfújható csónak vagy felfújható kajak a kiszemelt modell, mindkét esetben a pénzünknél maradunk. A felfújható csónakok és kajakok ugyanis rendkívül költségkímélőek. Ám ez nem jelenti azt, hogy ne lennének strapabíróak. Mindkét típusnak rendkívül erős külső rétege van, amíg a terhelhetőségük szinte egyezik a merev vázas kivitelekkel. Például a négyszemélyes csónakok esetén az 500 kilós terhelés egyáltalán nem számít kevésnek.

Ugyanúgy felszerelhető

A felfújható modellek ugyanúgy szerelhetőek motorral, ahogyan a merev falúak. Az ilyen csónakmotor típusokat általában kifejezetten meg is találhatjuk azokban a webáruházakban, ahol kaphatóak maguk a felfújható csónakok. Ezen kívül plusz kiegészítőket is rakhatunk a felfújható modellekre a csónakmotor tartó és az evezőtartók mellett. Ezek lehetnek plusz merevítések vagy más, felfújható csónakokhoz kapható berendezések.

Mobilitás mindenhol

Egy hagyományos merev csónak esetén alaposan át kell gondolnunk nem csak a szállítás menetét, de azt is, hogy egyáltalán meg lehet-e közelíteni a csónakszállítóval a vízpartot. Ha ilyen trailerrel megyünk, azt fel kell készíteni, a csónakot fel kell tenni, és pont ezért igen körülményes lehet a csónak szállítása. Ha viszont felfújható csónakot választunk, az bőven befér magába az autóba, és semmiféle gondunk nem lesz az előkészülettel. A csónak a vízparton felfújható, és előkészíthető a használatra. Ezért olyan helyeken is be tudjuk vetni, ahol például kocsival csak úgy nem is tudnánk megközelíteni a vízpartot igazán. Ezzel a csónakkal azonban akár spontán vízi kalandokat is tervezhetünk. Ha például épp kocsival indulunk nyaralni külföldre, akkor anélkül vihetjük magunkkal, hogy aggódni kéne a közlekedési helyzet miatt vagy félnünk kéne attól, hogy a csónakot ellopják. Nem is veszik észre az olyan csónakot, amit be tudunk rakni a lezárt autóba összehajtogatva.

Kiknek ajánlott?

A felfújható csónak azoknak lehet a legideálisabb választás, akik szeretik a spontán csónakázásokat, vagy gyakran járnak horgászni, és nem akarják bonyolultan szállítani a csónakjukat. A felfújható csónak rendkívül mobilis, jól használható folyó- és állóvizeken egyaránt, ezen kívül költséghatékony és remekül bírja a strapát. Azonban csak a minőségi csónakot érdemes választani, minőségi áruházból. A www.hawaj.hu oldalán például kizárólag minőségi és megbízható márkák felfújható csónakjait találjuk.

Megosztás