Őszi kirándulás Hollókőn

90
Hirdetés

Minden évben tervezünk egy belföldi őszi wellnessel egybekötött kiruccanást. Ez alól természetesen Holllókő, mint világörökségünk egyik ékköve sem lehetett kivétel. Aki gyerekkorában nem jutott még el ide, annak felnőtt korában mindenképpen érdemes időt szakítani a feltérképezésére, még akár egy rövidke napra is útba ejteni Hollókőt. Városi lakosokként ámulatba ejtő és egyben mesés az a környezet, amibe csöppenünk, a meseszerű szűk macskaköves főutca végén a falu templomával, közben jobbról balról a tájhű nádtetős parasztházak sorozata hívogatja a látogatókat, hol a helyi postamúzeum, a másik helyen a régi iskola épülete, aztán ha tovább haladunk, gyerekek betekintést nyerhetnek a korhű népviseleti ruhák világába, hogyan öltözködtek régen az itt élő emberek. A különböző régi mesterségek mind mind elénk tárulhatnak, fazekas,-kovácsműhelyek, kosárfonó.

Négy csodás napot töltöttünk itt barátainkkal, szállásunk ugyan abszolút tájba illő, ennek ellenére modern négy csillagos Hotel Castellum volt, a hotel környezete impozáns, a kiszolgálás, felszereltség fantasztikus. Az ételkínálata kiváló, a mai modern konyhaművészet remekeit sorakoztatja fel, mind tálalásban, mind ízvilágban. A wellness részlege kényelmes, kicsiknek nagyoknak, felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt. Mindenki megtalálhatja a számára megfelelő medencét, brüggölőt, jacuzzit, szaunákat, ahol feltöltődhet, kikapcsolódhat egy kis túrázás után, vagy egy hűvösebb esős napon.

Kirándulási, túrázási lehetőségek bőven akadnak, túraútvonalak, tanösvények, a várról nem is beszélve, ahová mindenképpen érdemes bemenni, körbesétálni, ha másért nem, a panorámáért, ami elénk tárul.

 

Megosztás