„Tatai PatarA” fesztivál

163
Hirdetés

A ZOFI Rendezvényszervező Kft. neves múzeumi szakemberek és történészek támogatásával tizenegyedik alkalommal, 2018. május 18-20. között rendezi a „Tatai PatarA” fesztivált. A rendezvény az 1597-es tatai ostrom és gróf Pálffy Miklós hadvezéri tevékenysége előtt tiszteleg és állít emléket.
Az esemény helyszínei a Tatai vár és az Esterházy-sétány.

A fesztivál szervezői évről-évre megújuló, egyre különlegesebb programokkal várják az érdeklődőket és invitálják a látogatókat.
A rendezvényen korhű ruhákat viselő, tűzfegyveres katonai hagyományteremtők autentikus csatajelenetei elevenítik fel a történteket. Pikások, muskétások, janicsárok, azabok, seymenek és pattantyúsok mutatják be harci tudományukat a korabeli taktikáknak megfelelően.
Az Öreg-tó partján található vízi vár és környéke garantálja a XVI-XVII. század mindennapjait. A közönség kipróbálhatja a korabeli mesterségeket, illetve az akkori ételek készítését is. A kóstolók után borral, serbettel vagy hűs forrásvízzel olthatják szomjukat.

Múltidéző kiállítások – katonazenekari fesztivál – lovasbemutatók – török kávékóstoltatás – hastáncosok
A szigorúan őrzött hárem is megnyitja kapuit, a korhű vásári forgatag pedig mutatványosokkal, tűzzsonglőrökkel és a Nánai Sólymos Vitézek vidám, történelmi színielőadásaival varázsolja el a nézőket.
A borudvarban „Sarkantyú peng, szoknya lebben”, több száz néptáncos táncházzal és rangos Nemzetközi Néptánc találkozóval készül az eseményre.
A kontraszt kedvéért a “Honvédelmi nap keretében”, a 25. Klapka György Lövészdandár, a Magyar Honvédség egyik legnagyobb szárazföldi katonai szervezete is felvonultatja legmodernebb haditechnikai eszközeit.
A Tatai Patara több, mint 500 hazai, cseh, szlovák, lengyel, finn, német, osztrák és olasz közreműködő egyedülálló összefogásának köszönhetően, már tizenegyedik alkalommal invitálja az érdelődőket.

Szórakozás – élményszerű „történelmi fejtágítás”- új dimenzió.

“Aprajafalvában” kézműves foglalkozások, csepűrágók tábora, valamint népi játszótér várja a kicsiket és az elmúlt évek sikereinek köszönhetően ismét lesz iskolások számára „Diák-Patara”.
A Diák-Patara egy csoportos időutazás, egy élő történelem óra. A „tanóra” nem klasszikus értelmében véve kerül lebonyolításra. Korabeli környezetben várják az érdeklődőket, akik aktívan (kipróbálva, megkóstolva, felvéve, felépítve vagy éppen lerajzolva) tapasztalhatják meg az adott kor szokásait, mindennapjait.
KALAND, JÁTÉK, TÖRTÉNELMI HŰSÉG, amiről történészek, muzeológusok, hagyományőrök, múzeumpedagógusok gondoskodnak.
Lépjen ki a hétköznapok egyhangúságából és jöjjön el a csaták zajától hangos századokba! Találkozzunk május 18-19-20-án a Tatai Patarán!
Garantáltan nagy durranás lesz!

Megosztás