Itt a tavasz, éled a Balaton-part

292
Hirdetés

Tavasz beálltával nem csak az időjárás kezd tavasziasra fordulni, hanem a szabadtéri programok, túrák, vízparti kirándulóhelyek is egyre felkapottabbak lesznek. Itt az ideje az első tavaszi fagyizásoknak. Nyitnak a cukrászdák. Hosszú hétvégék kellőképpen alkalmasak arra, hogy kicsit kimozduljunk a szabadba, nyaralókba, vidéki, tavak melletti kisházakba. Előkerülnek a biciklik, görkorik. A téli zord hideg után mindenkinek jól esik kimozdulni a szabadba.

A természet mellett a kis strandi büfék is nyitogatják kapuikat. Halsütöde illata már megcsapta orrunkat egy kellemes húsvéti séta alkalmával. Mindenhol már látszik, hogy elkezdtek készülni a hamarosan beköszöntő nyári szezonra. Addig is kisebb kapacitással, de annál nagyobb szeretettel és kínálattal várják a már arra járó, betérni vágyókat akár egy hekk, vagy fagyi, süti, kávé, limonádé elfogyasztására.

Remek program főleg kisgyerekekkel, lesétálni a partra egy kis hattyú,-kacsaetetésre. Ezekre az alkalmakra is már külön készülnek, feltöltötték eledellel a kacsaetető automatákat. Merthogy jobbára csak ezzel szabad a kis állatokat etetni.

A parkokban, Balaton partisétányain végig vonulva szinte alig vannak szabad padok, mindenki alig várta a jó idő beköszöntét, hogy végre egy kellemes romantikus napot tölthessen el a vízparton.

Innentől kezdve felgyorsulnak az események, minden porta hamarosan kinyitja kapuit és teljes gőzzel beindul az élet a “Magyar tengernél”.