Levendula Fesztivál

431
Hirdetés

A Balaton partján sok helyen megrendezésre kerülő borfesztivál mellett egy kuriózummal büszkélkedhet Tihany. 2017 nyarán, egészen pontosan június 19-25 között rendezik meg 13 éve, immár hagyománynak számító tihanyi Levendula Fesztivált. Óriás levendulamezőkön “szedd magad” akció keretén belül van lehetőség a levendulák gyűjtésére. A program idjes alatt kirakódó kézműves vásár is és kreatív gyerekprogramok is várják a látogatókat.

A szedést bizonyos szabályokhoz kötik, miszerint a szüret előtt regisztráció szükséges, mindenkinek táskát kell vásárolni, a tervezett mennyiségtől függően, kisebb 1500 Ft, míg a nagyobb 2000 Ft-ért szerezhető be. Csak és kizárólag a kijelölt helyszíneken, egy fő egy regisztrációval egy zsákot szerezhet be. A szedést a kijelölt időszakban reggel 10:00 és este 20:00 között tehetik meg a résztvevők. Szigorúan erre a célra kialakított ollóval, késsel szabad a levendulákat vágni, tépni tilos. Gyermek csak szülői felügyelettel léphet a mezőkre.

A fesztivál ideje alatt egyéb levendulával kapcsolatos termékek is beszerezhetőek a Levendula Látogatóközpontban, mint például levendulatövek, lekvárok, szörpök, csoki, szappan, ajándéktárgyak.

Megosztás