Ablak a hegyre vendégház – Mindszentkálla

952
Hirdetés

2017-ben nyitottuk meg vendégházunkat, a Káli-medencében, Mindszentkállán, habár a környékhez való kötődésünk sokkal régebbre nyúlik vissza: gyermekkori emlékekre, és már felnőttként itt töltött nyarakra. Ebben a házban az fogott meg, hogy története van a dolgoknak. A lakóépület, a melléképületek, a nagy pajta, mind lehetőséget rejtett arra, hogy kisebb átalakításokkal olyan vidéki hangulatú helyet hozzunk létre, ahol minden egyszerű és igazi.    

A ház részben 2 apartmant tudunk kialakítani, mindezt összesen néhány fal
mozgatásával. A falakból kinyert téglát látszó tégla falként építettük vissza és a teljes
felújítás alatt az újrahasznosítás igen fontos szempont volt. Így a vendégházban sok
tárggyal találkozhatnak a vendégek, amiket megóvtunk, felhasználtunk, vagy éppen
újraértelmeztünk. A belső 2 szintes családi apartman mennyezete a fantasztikus eredeti gerendákból áll, csak ott pótoltuk, ahol muszáj volt.

Évről évre alakítunk valamit a házon, a kerten, így például a második és harmadik évben a korábbi műhelyt, valamint az ólak épületét alakítottuk át. Vendégeink nagyon élvezik tágas kertünket, ahol a diófák árnyékában pihenhetnek, vagy éppen a hegy látványát élvezve napozhatnak. Este sokan kiülnek beszélgetni a kerti pihenő helyekre, vagy a tűzrakóhelyhez egy baráti beszélgetésre. De az is többször előfordult, hogy az itt pihenők összeismerkedtek és együtt sütögettek és boroztak este a kertben. A házban 4 apartman van, összesen 14 fő tud kényelmesen pihenni, így akár pároknak, de családoknak, baráti társaságoknak is ideális. Az apartmanok egyedi kényelmet biztosítanak a nagycsaládok vagy társaságok esetén, míg a közösségi terekben van lehetőség az együttlétre. A pajta épületét egy félig nyitott, félig zárt nappaliként rendeztük be, valamint a zárt közösségi térben is le tud ülni egy társaság.
A tavaszi és őszi természetjáró vendégekre gondolva, elhelyeztünk itt egy infraszaunát, hogy a kirándulás után kellemesen át tudjanak melegedni. 2 és 4 fős apartmanjaink mindegyike kicsit más hangulatú, de mégis ugyanazzal a szemlélettel készült. Szerettük volna itt tartani a régi korok emlékeit, viszont a mai igényekhez mért alapvető kényelmet adni. Azt gondoljuk, az egyszerű pihenésnek ez az egyik legmeghatározóbb élménye, hogy
el lehet engedni az elvárásokat, a megfeleléseket és csak egymásra figyelni, örülni az
együtt töltött időnek.

https://www.ablakahegyre.hu/

 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Travel Magazin (@travelmagazin.hu) által megosztott bejegyzés

@travelmagazin.hu

www.ablakahegyre.hu #ablakahegyre #mindszentkalla #mindszentkálla #vendeghaz #videkivendeghazak #videkinyugalom #csendesnyugalom

♬ Nature / Mountains / Earth / Magnificent Ambient(1265028) – Cheng Lee

Megosztás