Zakinthos – Hotel Marelen

197
Hirdetés

Tíz évvel ezelőtt jártunk már Zakinthoson, de már akkor eldöntöttük, hogy ez az a görög sziget, ahová egyszer még vissza kell térnünk. Így esett a választásunk idén Zakinthosra. Ezelőtt egy aparthotelben voltunk Tsiliviben, a Planosban önellátással, akkoriban ez teljesen jó volt kettesben, most hogy hármasban, gyerkőccel terveztük a visszatérést szállodára esett a választásunk, Kalamakin a Hotel Marelen első látásra megtetszett az ajánlatok alapján. Ez egy négycsillagos szálloda, kb. 50 m-re a homokos tengerparttól. Itt a tenger lassan mélyül, így kisgyermekes családoknak különösen ajánlott. A sziget ezen szakaszán a parton végig temérdek kagylót gyűjthetünk, akiket ez vonz, annak főképp ajánlott Kalamakit felkeresni.

Érkezésünkkor már az első pillanattól kedvesen fogadtak a hotelben. Első pozitív élményünk az volt, hogy a megszokott rendszertől eltérően, érkezésünkkor reggelivel fogadtak, s invitáltak a szálloda éttermébe. Ez hatalmas pozitívum volt már az első nap, ekkora gesztus a hotel részéről. Egyből úgy álltunk hozzájuk, itt már csak jó történhet velünk, eggyel több koktélt fogyasztunk a bárban. 🙂

Több épületből áll a hotelkomplexum, egy főépületből, ahol az étterem is található, illetve a medence körül több kisebb épületből. Medencékben sem szűkölködnek, mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt, kis gyermekes pancsolón át a mini aquaparkig, úszómedence, jacuzzy és csak felnőttek részére fenntartott pihenővel kialakított relax medence.

Az ételkínálatuk bőséges. Mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. Reggeli és vacsora svédasztalos rendszerben működik. Reggeli a szokásos (tojások, felvágottak, sajtok, vajak, lekvárok, saláták, zölségek, gyümölcsök, magok, olivabogyó, péksütemények, frissen sütött látványkonyás amerikai palacsinta, tükörtojás…stb.)

A vacsora szintén svédasztalos volt, különböző nemzetek konyhai kínálatával: olaszos, görögös…stb. Pizzak, gyros, tzaziki, saláták, frissen sültek, halak, húsok, köretek, desszertek, sütemények, krémek, gyümölcsök széles választéka.

Telepített idegenvezetők szervezik a különböző szigettúrákat, kirándulásokat, melyekre érdemes befizetni azoknak, akik kedvelik a szervezett programokat, akik maguk szeretnék feltérképezni a szigetet, azok bérelhetnek kismotort, autót, s akkor saját tempójukban járhatják be a látnivalókat a sziget különböző pontjain.

A hotel kínálatában szerepel, hogy esküvők szervezését is vállalják. Kis kápolna áll a díszkertben, ahol az ifjú párt össze tudják adni (nem feltételnül hivatalos formában, ennek minden esetben utána kell járni, mielőtt valaki bejelenetkezne hozzájuk), illetve a szálloda hangulatos tetőteraszán lehetőséget biztosítanak egy ünnepélyes fogadásra.

Családi vállalkozásként üzemeltetik a szállodát, nagyon odafigyelnek a részletekre. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk, aki Zakinthos felé kacsintgat. Maga Kalamaki egy nagyon csendes település, a szálloda közvetlen szomszédságában hoteleken kívül más nagyon nincs, illetve a partszakaszt is nagyon védik, naplemente után már nem nagyon lehet sétálgatni a tengerparton, mert óvják az itt őshonos Caretta-Caretta, más néven álcserepes teknősöket, ezen a szakaszon rakják a tojásaikat, így természetvédők által elkerített területeket nem szabad már sötétedés után zavarni.

Aki nyüzsgősebb nyaralásra vágyik, annak inkább Laganas és Tsilivi ajánlott.

Reptér is itt a közelben található, pár percre Kalamakitól, ezen a partszakaszon hagyja el a repülő a tengert és már landol is a reptéren. Így a gépek indulását,-érkezését is emiatt szabályozzák, hogy este naplemente után már nem közlekedhetnek, ezzel is óvva a teknősök nyugalmát.

A partszakaszon valóban rengeteg gép megfordul, szokatlan közelségből láthatóak, fotózhatóak, videózhatóak, viszont minket sem itt a parton, sem a szállodában egyáltalán nem zavart a közelségük. Főleg miután éjjel már egyáltalán nem járhatnak. A szobák légkondicionáltak, így ha az erkélyajtót becsukjuk, akkor tényleg semmi zaj nem szűrődik be kintről.

A sziget főképp természeti szépségekben bővelkedik, melyeket érdemes feltérképezni, Navagio öblöt a híres csempészhajó roncsával, Kampion fesői panorámájával, Exo Chora, az ezer éves olajfa, Elaties, Askos gyönyörű barlangjaival, mélykék krisztálytiszta vizével, Arkadi Callinico borászata, Zakinthosz város felülről valami csoda, ami elénk tárult. Csak, hogy párat említsünk a nevezetességekből.

Végezetül pár fotóval és videóval zárnánk a beszámolónkat, reméljük a felvételek magukért beszélnek.

 

  

     

  

     

   

 

 

Megosztás