Szicília – Hotel Antares (Letojanni)

184
Hirdetés

Szicília az a sziget, mely minden évszakban lenyűgöző. Mediterrán éghajlatának köszönhetően télen,-nyáron, az év bármely szakában kellemes és látogatható. Mi például a múlt Szilveszterünket töltöttük itt, de amint letelt az öt napunk, egyből eldöntöttük, ide még nyáron is vissza kell majd térnünk. Minden szezonban más arcát ismerhetjük meg a szigetnek. 

Szállásunkat Letojanniba foglaltuk, a hegyoldalban épített különleges elhelyezkedésű Hotel Antaresbe.

 

 

Ez egy négycsillagos szálloda, gyakorlatilag valóban a hegybe építve. Nem akartuk elhinni, ahogy a fotókat láttuk, már mikor kiválasztottuk a szállást, hogy a parkolóból még egy alagúton keresztül, majd lifttel közelíthetjük meg a recepciót. Majd onnan felfelé egy siklón keresztül a következő szállodát.

Ilyet eddigi utazásaink során még sehol nem láttunk. Kuriózumnak számított ez a fajta kialakítás. A teraszról a panoráma káprázatos, ami elénk tárult. A tenger a december-januári időszakban 12-14 fokos volt, a levegő pedig 12-16 fok volt. Kirándulásra kellőképpen alkalmas. Emiatt is írtam, hogy ide tényleg az év bármely szakában lehet utazni. Nyáron természetesen a tenger nagy vonzerő, de akkor is érdemes a főbb nevezetességeket végigjárni, ahol mi is jártunk. 

A szálloda szobái kényelmesek, tiszták. A személyzet, az olaszoktól már megszokott közvetlen és nagyon kedves. Animációs programokat szerveztek esténként a gyerkőcöknek, ahol még a felnőtteket is táncra perdítették.

Az étekzés bőséges, mi szem,-szájnak ingere, csak győzzük végig kóstolni, mi félpanziós ellátásban részesültünk svédasztalos rendszerben.  

Mivel mindössze 5 nap/ 4 éjszakát töltöttünk itt, így igyekeztünk legalább 3 fakultatív programon részt venni, így a szálloda nyújtotta nagy wellness élményre már nem maradt időnk. 

Miután két szálloda az Antares és a Hotel Olimpo le Terazze egy helyen található, csak egy sikló köti össze, amivel könnyen és éredekes módon megközelíthető. Így nekünk is volt alkalmunk átjárni egyik hotelből a másikban, olyannyira, mikor egy diákcsoport volt az Antaresben, aznap este az Olimpo éttermében fogyaszthattuk el a vacsorát. Semmi problémát nem jelentett, ugyanazt a szolgáltatást nyújtotta mindkét hotel.

Akár körutazás céljából, akár nyaralás céljából nyugodt szívvel ajánljuk. A tenger, strand gyalog 5-10 perc alatt elérhető. Szervezett magyar nyelvű programokon vehettünk részt idegenvezetők kíséretével. A négy nap alatt Letojannit, Siracusa-t, az Etnát és a Keresztapa film forgatási helyszíneit járhattuk végig. Még tartogat a sziget számunkra is felfedezetlen újdondságokat, így tervezzük, hogy még hosszabb időre visszatérünk egyszer.