Xantus János Gömbkilátó – Balatonboglár

228
Hirdetés

Balaton körüli felfedező utunkat folytatva következő állomásunk Balatonboglár, egészen pontosan a Xantus János Gömbkilátó volt. Igaz este értünk csak le a Balatonra, de úgy döntöttünk, hogy még van egy kis idő naplemente után és még a kilátó zárása előtt, hogy ismét lehajtsunk az autópályáról és egy rövidke kitérőt tegyünk a Gömbkilátó felé. Még meglepően sokan gondolták így rajtunk kívül, igaz az időjárás is kicsit borongós volt, a nap is lebukott már, de attól függetlenül a kilátóba felérve a látvány, ami elénk tárult, újfent lenyűgözött bennünket. A színek, fények, a túlpart tanuhegyei, Tihanyi félsziget mind elénk tárult, még így az esti szürkületben is csodáltuk a tájat és  közben igyekeztünk olvasóinkank, hűséges követőinknek is megörökíteni a látványt, ezzel is kedvet csinálni, hogy ha itt a nyár, a vakáció, egyre többen mozduljanak erre felé is. 

Ide akár egy egész napos programot is tervezhetünk, számos lehetőség kínálkozik a környéken. A parkolótól felfelé haladva a dombon menet közben lehetőség van bobozásra, trambulinozásra, hófánkozásra, légvár nyújtotta lehetőség várja a gyerkőcöket és felnőtteket egyaránt.

Kis piknikkel is készülhetünk, leülni egy példre a domb tetején, kicsit megpihenni, elmélkedni, lazulni, s közben gyönyörködni az elénk táruló táj szépségében. 

Minden attrakcióhoz külön lehet belépőjegyet venni, a Gömbkilátóba a belépő 300 Ft volt, úgy gondolom, ez igazán baráti ár, a mai átlag belépőjegyárakhoz képest.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

www.travelmagazin.hu #balatonboglar #gömbkilátó #panorama #balaton

Travel Magazin (@travelmagazin.hu) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

www.travelmagazin.hu #balatonboglár #gömbkilátó #panorama #balaton

Travel Magazin (@travelmagazin.hu) által megosztott bejegyzés,