70 éves lett a Lánchíd Brandy

253
Hirdetés

Egyre több fiatal választja a századforduló ikonikus italát, a “magyar brandy-t” a kézműves sörök és a pálinka helyett. 

A magyar brandy történelmünk része, története szorosan összefonódik a Lánchídéval, ráadásul a 20. századi magyar irodalom olyan meghatározó szereplőinek adott ihletet mint pl. Ady Endre, Kosztolányi Dezső vagy éppen Móricz Zsigmond. 

Széchenyi Krisztián, a Széchenyi dinasztia egyenes ágú férfi leszármazottja szerint az italhoz egy életstílus is társul: “A modern férfi számára fontosak a hagyományok és a klasszikus értékek, akár viselkedésről, akár stílusról van szó. Ez a férfi kifinomult, gondosan ügyel a tökéletes szabásra, a tökéletes fazonra és a minőségi alapanyagokra, legyen szó akár egy parfümről, egy zakóról vagy az italról, amivel a barátaival koccint.”

A nyáron útjára induló tematikus brandy vacsoraestekkel új fejezet nyílik a magyar brandy-fogyasztás kultúrájában. 

A magyar készítésű brandy később a Lánchíd történetével szorosan összefonódott. A Lánchíd építésének 100. évfordulóján készült az első üveg Lánchíd Brandy 1949-ben.

Az új magyar brandy hatalmas népszerűségnek örvendett a minőségi italt kedvelők körében. Az ital 70 éves születésnapján megújjult külsővel és gazdag ízvilággal tért vissza a köztudatba a Lánchíd 170. születésnapjának a tiszteletére, hogy ismét meghódítsa a kifinomult eleganciát kedvelő magyarok szívét.

A Lánchíd brandy a fenti életérzéshez társulva éleszti újra a brandy fogyasztás tradícióját, hamarosan útjára indítva a tematikus „Lánchíd élményvacsorák brandy-vel” sorozatot, ahol a vendégek Budapest elegáns éttermeiben brandy-vel készült ínyenc fogásokat és magát a
Lánchíd Brandy-t kóstolhatják, aperitif és koktél formájában is. Az eseménysorozattal új
fejezet nyílhat a magyar brandy-fogyasztás kultúrájában.

Információ: www.facebook.com/lanchidbrandy