Kőröshegyi Levendulás 2019

1067
Szabó Lajos 2012-ben alapította dél-balatoni levendulagazdaságát a Kőröshegyi völgyhíd tőszomszédságában, pár percre az M7-es autópályáról lehajtva, Kőröshegyen. Már messziről ki lehet szúrni, a tavasszal pirosban, sárgában pompázó lejtőt, egészen pontosan a nárcisz és tulipán virágzás idején. Nyáron pedig lila különböző árnyalataiban tündököl a hegy, a világos árnyalatoktól egészen a sötétebbekig. Ez utóbbi a túlparton, egészen pontosan Tihanyban őshonos fajta. A virágzások idején “szedd magad” programokkal várják a látogatókat. Különböző méretű zsákokat lehet vásárolni a pénztáraknál belépéskor, attól függően, ki mennyi virágot szeretne szedni. Mi első alkalommal két éve a tulipán virágzás idején jártunk itt, már akkor lenyűgözött bennünket a látvány. A virágokkal teli táj az egyik oldalon, míg a másik oldalon a szemet gyönyörködtető balatoni panoráma.
 
Az “aratáshoz” külön metszőollót is biztosítanak, természetesen remek marketing fogással a levendula színével harmonizáló lila színben, melyet kifelé menet meg is lehet vásárolni. Így tettünk mi is 🙂
 
A nagy munka közben, ha megszomjaznánk, lehetőség van házi készítésű hűsítők elfogyasztására is. Fenséges levendulaszörpöt, levendulás limonádét kóstolhatunk, s ha ízlik, vihetünk is magunkkal egy kis útravalót.
 
Különböző gyerekprogramokat is szerveznek, míg a szülők szedhetik a levendulát, megtölthetik a kisebb, nagyobb zsákokat, addig a gyerkőcök lovagolhatnak, vagy kézműveskedhetnek, levendula szappant készíthetnek.
Nyitvatartás is egészen baráti, virágzások idején a hét minden napján lehetőség van ide látogatni H-V 9:00-17:00 között.
 
Kedvcsinálónak megosztanánk pár fotót és egy kis videót, nekünk nagyon bejött a hely, igyekszünk minden tavasszal és nyáron visszatérni a szüret, és legfőképpen a szemet gyönyörködtető látvány és panoráma miatt.
Hirdetés

 
 
 
   
 
 
 
 
Megosztás