Hajózástörténeti Látogatóközpont – Balatonföldvár

100
Hirdetés

Balatoni lévén nagyon sok helyen jártam már és ismerem szinte mindkét partját magyar tengerünknek, viszont mióta megépült az M7-es autópálya ezen szakasza, kihagyjuk ezeket a gyönyörű településeket és észre sem vesszük, milyen szuper vonzerők mellett száguldunk el. Érdemes néha kicsit nem sajnálva az időt, lehajtani a pályáról és felkereseni ezeket a szemet gyönyörködtető helyeket azoknak is, akik nem célirányosan erre felé tartanak.

Hajózástörténeti Látogatóközpont kilátójával a déli part egyik legszebb panorámáját tárja az ide látogatók elé, tiszta időben szinte a Balaton teljes hossza belátható Keszthelytől egészen Balatonakarattyáig. Mai kor modern vívmányain keresztül ismerhetjük meg a balatoni hajózás, vitorlázás történetét egészen a kezdetektől napjainkig, interaktív formában.

 

Kiállílás megtekintése mellett mozitermekbe is beülhetünk, rövid ismeretterjesztő filmek vetítésén keresztül itt is megismerkedhetünk a balatoni hajózás történetével. Emellett a gyerkőcöknek külön játszóteret, játszószobát is kialakítottak.

 

A kilátóba felérve az elénk táruló lenyűgöző panoráma megtekintése, megörökítése – videózása, fotózása után, büfé kínálatából is válogathatunk, ha megéheznénk, megszomjaznánk.

 

Pár hasznos információ, fontos lehet, ha erre vesszük utunkat: (2019-es adatokkal)

Nyitvatartás minden nap: 10h-21h között

Felnőtt belépőjegy: 1500 Ft/fő

Gyermek belépőjegy (3-14 éves korig): 1000 Ft/fő

Babajegy (0-3 éves korig): ingyenes

Viharjegy felnőtt: 1200 Ft/fő

Viharjegy gyermek (3-14 éves korig): 800 Ft/fő

Viharjegy baba (0-3 éves korig): ingyenes

Csoport kedvezmény: 10 főtől

Csoportos jegy előzetes bejelentkezés esetén felnőtt: 1200 Ft/fő

Csoportos jegy előzetes bejelentkezés esetén gyermek: 800 Ft/fő

Ajándék utalvány: 1500 Ft/db

Viharjegy: rossz idő esetén, viharos szélben II. fokú viharjelzésénél, mikor a kilátótorony lezárásra kerül és csak a kávézó részig a panorámateraszig lehet felmenni.

0-3 éves korú gyermekek részére valamennyi szolgáltatás ingyenes!

A jegyértékesítés záróra előtt 1 órával befejeződik.

  

Végezetül egy rövid kis ízelítőn keresztül szeretnénk bemutatni, mire is számíthat az, aki ide látogat. A felvétel szerintünk magáért beszél.