Saliris Resort**** – Egerszalók

344
Hirdetés

Egyik kedvenc hotelünk a Saliris Resort**** Egerszalókon. Évek óta terveztük utazásunkat, nézegettük a szálloda ajánlatát, míg tavaly ősszel lett alkalmunk ellátogatni, és feltérképezni a hotelt. 3 éjszakára foglaltuk szállásunkat, de igazság szerint egy hetet is el lehetne tölteni, főképp azoknak, akik szeretik a wellness-t. Itt jegyezném meg, hogy nagyon korrekt a hotel, szabad kapacitás függvényében engedélyezi a később kijelentkezést, mi éltünk is a lehetősséggel, így szinte egy egész napot nyertünk, 7000 Ft-ért 18.00-ig maradhattunk a szobában és addig a fürdő szolgáltatásait is használhattuk. Ez
úgy gondolom elég baráti ár, ahhoz viszonyítva, hogy ha egy napra ellátogatunk a fürdőbe, egy három fős család 15.000 Ft alatt nem ússza meg a belépőt. S így szinte egy teljes napot nyertünk, hogy nem egyből reggeli után kellett elhagynunk a szállodát.

Itt aztán bőséggel ki lehet élvezni, miután el sem kell hagyni a szállodát, köntösben egyenes út vezet a a wellness birodalomba. Ez valami mese, már csak ha az elhelyezkedésére gondolunk, közvetlenül a sódomb mellett, egyedi természetvédelmi látványosság.
Rengeteg medence, gyógyvizes az idősebb korosztálynak, gyerekkel érkezőknek inkább a normál medencék, gyerekmedencék csúszdával, babapancsoló ajánlottak, főképp 12 éves kor alatt.
Benti és szabadtéri fürdőzésre is alkalmas a hely, egész évben a víz hőmérséklete miatt. Mindenféle buzgár, gomba, jacuzzi közül válogathatunk, egymás után indulnak a különböző élményelemek. Kiemelt időszakokban, illetve nyáron számos animációs program közül is válogathatunk.

Animacik csapata nagy lelkesedéssel, szakmai hozzáértéssel várja a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt, felnőtteknek külön programokkal készülnek. Külön információs pultokon, liftekben tájékozódhatunk, melyik nap, milyen programokkal készülnek óránkénti lebontásban. Gyerekek imádják, míg kézműveskednek, addig a szülők önfeledten mehetnek a nekik szóló programokra, szaunaszeánszokra, vagy pusztán csak lazulni.

Mi félpanziós ellátásra fizettünk be, úgy gondolom ez bőven elég is volt. Akinek nem elég, és szeretne ebédelni, annak lehetősége van a wellness területén egy könnyed ebédet önkiszolgáló jelleggel elfogyasztani. A kínálat bőséges és finom. 

A reggeli és vacsora mennyei, terülj-terülj asztalkám, bőséges svédasztalos rendszerben. Mindenki megtalálja a számára megfelelő ételt, mi fogára való.
Nem győztünk válogatni, inkább mindenből egy kicsi kóstolót szedtünk, mert annyira finomak voltak, hogy vétek lett volna kihagyni.

Ha jól belaktunk, nincs ok pánikra, fürdőzés, vagy úszás helyett, egy jó kis túrát is beiktathatunk, bámulatos a környék. Mi ősszel voltunk, csodálatos volt az ősz színeiben pompázó erdei út.

Nem a legkedvezőbb árfekvésű a hotel, de akinek van lehetősége és rászánja ezt az összeget, garantáltan nem csalódik.