Festetics Imre Állatpark Keszthelyen

199
Hirdetés

Balaton északi partján, Keszthelyen több hektárnyi területen nyitotta meg kapuit pár évvel ezelőtt a Festetics Imre Állatpark. Balatonedericsi Afrika Múzeum Afrikában őshonos állatai után, az előbb említett állatpark Magyarországon őshonos fajait igyekszik bemutatni az ide látogatóknak. A park nyitvatartása szezonláis. Tavasztól őszig várja a kedves érdeklődőket. Belépőjegy ára teljesen elfogadható, 3 éves kor alatt ingyenes a belépés, 3-6 éves korig 200 Ft, diák,-illetve nyugdíjas jegy 400 Ft, felnőtteknek 600 Ft fizetendő. A bejáratnál zoo csemege beszerzésére is lehetőség van, amivel a gyerekek megetethetik kis kedvenceiket.

A parkban körbesétálva különlegesebbnél különlegesebb fajokkal találkozhatunk: pl. lovakkal, őzzel, dámvaddal, gímszarvassal, vaddisznóval, fácánnal, fogollyal, magyar szürke és tarka marhákkal, őshonos juh félékkel, háztáji állatokkal mint például mangalicával, kecskével, tyúkokkal, pulykával, ludakkal, kacsákkal, gyöngytyúkokkal, pulival, komondorral, még napestig sorolhatnánk, hány féle állattal.
Az apróságokra is gondoltak, remek játszótér várja a kis lurkókat a nagy állatsimogatás és etetés után. Míg a gyerekek játszanak, addig a szülők leülhetnek a kihelyezett padokra és fogyaszthatnak egy kis hűsítőt a helyi büféből.