Felhők felett, utazz a Wizzairrel!

362
Hirdetés

Discont, közismertebb nyelven “fapados” légitársaságaink egyik főszereplője a Wizzair. 24 ország nyelvén több mint 100 úticélja elérhető és foglalható. Csak hogy párat említsünk, Barcelona, Madrid, Dubaj, Milánó, Párizs, Tenerife, Alghero, Catania, Dortmund. Csaknem az összes Európai nagyváros elérhető rajtuk keresztül.

Foglalás menete több fronton is lehetséges, otthoni gépünkről, saját szervezésben, vagy utazási irodán keresztül, illetve saját ügyfélszolgálatukon keresztül. Legújabb lehetőségeikkel, fejlesztéseikkel igyekeznek versenyképességüket folyton növelni, gondolok itt az online jegyvásárlásokra, telefonos applikációk segítségével szinte pár kattintással lefoglalhatjuk következő úticélunkat, bankkártyával két perc alatt rendezhetjük és szinte már indulhatunk is. Nyomtatni sem sükséges beszállókártyát annak, aki rendelkezik a telefonos applikációval. Ő csak felmutatja a check in pultnál az e-mailben kapott visszaigazolót, ami bőven elegendő a kontrollhoz.

Egyéni és csoportos jegyeket is lehet rajtuk keresztül váltani. Két fajta check in létezik náluk, online és reptéri. Aki biztosra akar menni, és szeretné ülőhelyét is bebiztosítani magának, annak érdemes minél hamarabb kiválasztani és lefoglalni helyét a gépen. Ezt helytől függően különböző tarifák fizetése ellenében tehetjük meg. Aki nem ragaszkodik fixen előre kiválasztott helyéhez, az spórolhat, neki nem szükséges választani, itt az ún. zsákba macska rendszer működi, oda ül, ahová a “gép dobja”.

Gyermekeknek a jegy ára 0-3 éves korig szülő ölébe utazva ingyenes, 14 éves korig felnőtt viteldíj, de csak felnőtt kíséretében utazhat. 15 éves kortól utazhat egyedül, kísérő nélkül.

Csomagjaink mérete is különböző tarifákhoz kötött, aki csak “kis ridikülben bugyival” szeretne utazni, annak bőven elég az ingyenesen fedélzetre vihető kiskézi poggyász. Aki viszont ragaszkodik több cuccához, annak mindenképpen legalább egy nagykézi poggyász vásárlását javasoljuk. Akik utazási irodákon keresztül, vagy online még otthon rendezik a csomagdíjat, azok sokkkal kedvezőbben vihetik holmijaikat, mint akik a felpakolva a reptéri mérlegen szembesülnek azzal a ténnyel, hogy túlsúlyos a bőröndjük és extra felárat kell fizetniük.
Amik közül választhatunk nagyméretű kézipoggyász, 23, illetve 32 kg-os feladható poggyász. Egyéb sportfelszerelések, kisállatok szállítására külön tarifa lép érvénybe.

Akik tülekedés nélkül elsők között szeretnének behuppanni helyükre, azoknak mindenképpen az elsőbbségi beszállást ajánlott választani.

A fedélzeten alap esetben étkezés, italfogyasztás a repülőjegy árában nem foglaltatik. Viszont külön ét és itallapról lehet választani, szendvicset, croissont, üdítőket, alkoholos italokat és egyéb souvenireket is, mint például parfüm, ékszerek, órák, játékok.

Újítása, hogy partnerkapcsolatot ápol a cég az Erste Bankkal, ami azt jelenti, hogy hitelkártya igénylésre van lehetőség, ami a vásárlások után járó pontgyűjtő rendszerben működik. Minden egyes elköltött bizonyos összeg után Wizzair pontokat írnak jóvá a kártyán, ami kedvezményes, bizonyos esetekben ingyenes jegyek beszerzésére, és egyéb, klubtagoknak járó extra szolgáltatásokra is feljogosít.

Megosztás