Torockó: a csodálatos székely falu, ahol megállt az idő

129
Hirdetés

Torockó egy kis falu Erdélyben, a Maros megyei Torockói-medencében. A települést a 13. században alapították, és azóta is megőrizte hagyományos székely jellegét. A falu keskeny, macskaköves utcáin álló, színesre festett házak, a 18. században épült református templom és a 19. századi kastély mind-mind a település gazdag történelméről és kultúrájáról tanúskodnak.

Torockó szépsége

Torockó egyike Erdély legszebb falvainak. A települést a környező hegyek veszik körül, amelyek gyönyörű kilátást nyújtanak a falura és a környékre. A falu központjában található egy kis park, ahol egy forrás is található, amely állítólag gyógyító hatású. A parkban található egy 19. századi kastély, amely ma múzeumként működik.

Torockó látnivalói

Torockó számos látnivalót kínál a látogatóknak. A falu központjában található a 18. században épült református templom, amely a település egyik legjelentősebb műemléke. A templom közelében található egy kis múzeum, amely a falu történetét mutatja be. A falutól néhány kilométerre található a Torockói-szoros, amely egy festői szépségű szurdokvölgy.

Miért érdemes megnézni Torockót?

Torockó egy olyan hely, ahol megállt az idő. A falu hangulata és szépsége elvarázsolja a látogatókat. Torockó kiváló hely egy kis kikapcsolódásra és feltöltődésre.

Torockói vendégház

A Torockó Vendégház 1996 ősze óta fogadja a nyugalomra és kikapcsolódásra várókat. Maga a ház egy 1,1 hektáros réten fekszik, Torockótól 2,5 kilométerre az Aranyos völgye irányába, félreesően a főúttól. Délkeletről a Székelykő bércei, nyugat felől az Ordaskő lejtői ölelik közre. A kert végén Torockó patakja csörgedezik, partján tűzrakóhellyel.

Az évek során minden korosztály megfordult itt: óvodásoktól kezdve, diákokon át, nyugdíjasokig. A hely szelleme igézően hat a művészekre, rendszeresen tartanak itt nemzetközi festőtáborokat és volt már olyan, hogy több százan is sátrazottak már itt. A gyermekeknek igazi paradicsom: korlátlan lehetőség van játszani – labdázni, körjátékot játszani – a hatalmas réten, kis rákokban, halakban gyönyörködni a patakban.

 A vendégházhoz tartozik egy kis kert, ahol a látogatók pihenhetnek és élvezhetik a környék szépségét.

Torockó vendégház kiváló választás azoknak, akik egy kellemes és megfizethető szálláshelyet keresnek Torockón.

Torockói tippek

A legjobb idő Torockó meglátogatására a nyár vagy az ősz.

A falu központjában található egy kis információs iroda, ahol térképeket és információkat kaphat a faluról.

A faluban található néhány étterem és kávézó, ahol helyi specialitásokat kóstolhat meg.

A Torockói-szorosban található egy kilátó, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a környékre.

Forrás:

Szponzortált Tartalom

 

Megosztás