Textúra Étterem

1120
Hirdetés

10. házassági évfordulónkat szerettük volna egy felejthetetlen gourmet élménnyel megünnepelni. Így esett a választásunk Budapest belvárosában a méltán híres Michelin csillagos Borkonyha társéttermébe, a Textúrába látogatni. Sárközi Ákost tisztelve kíváncsiak voltunk milyen is egy ilyen étterem hangulata, és legfőképpen kínálata. Már a honlapot böngészve kedvet kaptunk, hogy ellátogassunk és végig kósoljuk az étlap nyújtotta kínálatot.

Degusztációs menüsort első alkalommal még nem választottunk, inkább az étlapról próbáltunk több fajta fogást összeválogatni. Az étterem személyzete első osztályú kiszolgálásban, és tájékoztatásban részesített bennünket. Minden fogás választása előtt kikértük a véleményüket. Ők pedig minden fogás fogyasztása közben érdeklődtek, hogy ízlik az étel.

Először egy-egy előételt szemeltünk ki, Kacsamáj és Tokaji Aszu, a másik pedig egy Mustáros alma cannelloni retekkel és turbolyahabbal.

Főfogásnak a férjem Napi hal a piacról fodros kellel és céklávalt választotta, én pedig a napi ajánlatuk közül Borjústefánia édesburgonyával, bébi póréval és spárgávalt rendeltem.

Miközben a fogásokra vártunk kis bort illetve házi eperszörpöt kortyolgathattunk.

Miután már éreztük, hogy lassan jól lakunk, még a desszertet nem akartuk kihagyni, ha már itt vagyunk.

Itt szintén az udvarias, segítőkész személyzet segítségét kértük, mit ajánlanak. Végül a két desszertünk Túró citrusokkal és kaporfagylalttal, és a másik pedig tárkony – fehér csokoládé- málna desszert volt.

Itt jegyezném meg, hogy csalókák az elnevezések, senkit ne rémítsen meg, ha valami nem oda illő dolgot olvas esetleg az étlapon. Ezek az elkészítési módok lenyűgözőek, az ételek szinte teljes átalakuláson mennek át, rájuk sem ismerni, a hétköznapi formájukat teljesen elvesztik. Bámulatos, mivé tudják őket alakítani, ételekbe építeni, ez már maga a gasztronómia csúcsa, mondhatni.

Már az étteremben beszéltük, hogy ide mindenképpen vissza kell térnünk, s tovább szeretnénk kóstolni a menüsort, ami még kimaradt. Igaz kb. három havonta teljesen új étlappal jönnek ki, de a napi ajánlat sűrűbben változik.

Aki teheti, és érdeklődik a gasztronómia iránt, mindenképpen ajánljuk, próbálja ki, garantáltan nem csalódik.

 

Megosztás