Magic Burger – Premier előtti kóstoló

2547
Hirdetés

Korábban már írtunk a XI. kerületi Magic Burgerről blogunkban, melyet a tulajdonosok, Lilla és Peti egy kedves gesztussal, invitálással honorált. Melyet itt és most is szeretnénk megköszönni. Kapva az alkalmon, és eleget téve a meghívásnak, részt vettünk a Premier előtti Vegán ételkóstolón és sajtótájékoztatón.

Kis betekintést nyerhettünk a fiatal pár munkásságába, pontosan milyen tervekkel, elképzelésekkel, reményekkel indították el első streetfood kocsijukat kb. 10 évvel ezelőtt, mikoris még nem volt ennyire felkapott ez a fajta vendéglátó műfaj, ha nevezhetjük annak.
Egy olyan egyedi igényeket kielégítő hamburgerezőt álmodtak meg maguknak, ami kicsit túlmutat a már sokak által ismert “kicsit kommersz” hamburgereken. Miután hamar belátták, hogy igenis erre van igény, és meglehetősen hamar “kinőtték” a streetfood furgont, eljátszottak a gondolattal, hogy mi lenne, ha nyitnának egy éttermet. Találtak egy ideális helyet, Budapest XI. kerületében, egy lakóparkban. A hely, étterem mérete idális volt. Bíztak abban, hogy a nagyközönség tetszését is hamar elnyeri. Vágyak megvalósultak, immár 8. születésnapját ünneplő Magic Burger beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és egy új irányzattal kibővítve szélesíti eddigi palettáját.

2018. május 1-re KÉSZÜLNEK A NAGY DOBÁSRA!

Újdonsült mexikói ízeket öltöztetnek vegán köntösbe, és még szélesebb körben igyekeznek terjeszteni a Vegán életformát, amit Lilla és Peti is követnek és vallanak.
Eme életformát követőknek már volt szerencséjük kipróbálni és törzsvendéggé válni, miután pár évre a Magic Burger nyitása utána, új étterem tulajdonosai lettek, megszületett a Vegan Love is.

Miután hely szűke miatt ott nem tudták/tudják bővíteni a kínálatot, Magic Burger palettáját, ételkínálatát kezdik a vegán konyha felé szélesíteni. Itt is voltak már próbálkozások, vegán burgerek formájában. Most viszont május 1-től igazán ínyenc ízekkel ismertetik meg a nagyközönséget.

Miután volt lehetőségünk végigkóstolni a kínálatot, mondhatjuk, nem csalódtunk. Az a fajta profizmus, ami eddig is jellemezte a helyet, itt és most még nagyobb mértékeket ölt.

Tervük az, hogy egyelőre lassacskán bevezetni az új ízvilágot, Vegán különlegességeket, és minél szélesebb körben ismertté és kedveltté tenni ezen ízeket, ezzel is népszerűsítve a vegán életformát.

Mi nem vegánként betérve izgatottan vártuk a találkozást, hogy kipróbálhassuk, megízlelhessük eme számunkra eddig ismeretlen és egyben különleges ízeket.

Végig kóstoltuk a kínálatot, egytől egyig, mondhatom, várakozásainkat teljes mértékben felülmúlta mindegyik elénk tálalt ételük és italuk. Itt említenénk meg pár szóban, milyen különleges igazi mexikói üdítőkkel is feldobják kínálatuk. Három fajtát próbálhattunk ki, Jarritos Lime, – Jarritos Guava,- Jarritos Mexican Cola. Mindegyik különleges, nem minden napi ízvilágot képvisel, érdemes őket egy mexikói ebéd vagy vacsora mellé megkóstolni.

A sort az első számú versenyzővel, a Nacho Tállal kezdtük (Nacho chips, Vegán sajtszósz, merthogy ilyen is van, bio szója, Quinoa, Feketebab, paradicsom, Guacamole, szójatejföl, újhagyma, koriander.

 

Majd a Chili Burrito következett (Spenótos Tortilla, Chili Sin Carne (szója), feketebab, rizs, paradicsom, jégsaláta, Vegán cheddar (Bio szója), Guacamole, szójatejföl).

 

Harmadiknak a Veg Chick’N Quesedilla következett. Spenótos tortilla, Chicck’n szejtán, vegán cheddar, kaliforniai paprika, sült hagyma, Guacamole, szójatejföl, koriander.

 

Itt ezen a ponton éreztük, hogy micsoda ízorgia részesei lehetünk, és nem is hittük van ennél feljebb. Ekkor érkezett a következő fogás, Blue Cheeze Seitan Steak Quesedilla (Spenótos tortilla, Szejtán steak, vegán kéksajt, feketebab, bébispenót, füstölt paprikás szósz, szójatejföl, újhagyma).

A következő kóstoló a Taco volt, két fajtájával: Quinoa (kukorica tortilla, Quinoa, feketebab, kaliforniai paprika, Taco szósz, Pico de Gallo, paradicsom, salsa, koriander. A másik az igazi mexikói kaktusz felhasználásával készült Tofu-kaktusz Taco (kukorica tortilla, Kaktusz, Cajun Tofu, Guacamole, szójatejföl, jégsaláta, koriander.

Fogásról fogásra nem győztünk betelni a számukra újabbnál újabb ízekkel. Családdal együtt, férjemmel és kislányunkkal volt szerencsénk végigkóstolni az összes fogást. Úgy gondolom, a gyerekek a legőszintébbek, s mikor látjuk, hogy kislányunk csillogó szemmel kóstolja végig, egytől egyik a teljes kínálatot, és egyre izgatottabban várja az újabb fogást, akkor az mindent elárul az ételekről.

Zárásként a Mac’N’Cheese-t “desszert”-ként mindenkinek kis dobozba csomagoltak, amit otthon este kíváncsian ízlelgethettünk.Összességében úgy gondolom, remek kezdeményezés! Lillának és Petinek külön köszönet, hogy vegán konyha nagyköveteiként igyekeznek bővíteni és biztosítani a lehetőséget, hogy egyre többen nyissanak, és váltsanak a vegán konyha irányába. Ehhez kívánunk Nekik sok erőt és kitartást, hogy minél szélesebb körben      népszerűsítsék eme remek kezdeményezést.